Thursday, December 16, 2010

.: 25 random things :.


Setelah mendapat warning letter yang ke 50 dari en.azman, aku dengan muke berkerut dan mulut muncung membuat entry ini untuk memuaskan hati beliau. Huwaa!!!. Setelah ( perkataan ni lagi ) meniru jawapan dengan bahagianya dari Jo aku berjaya menjawab soalan exam yang sangat susah tahap melampau ini dengan cemerlang.. lalalalalla..* jalan dengan muke berlagak*


Ok ini 25 fakta tentang diri aku dan keluarga mereka

1. Aku ini seorang perempuan ( terima kasih jo! Aku berjaya tiru jawapan ni. Huh! Susah sungguh!. Ko passing kertas jawapan tu agak-agak la sket Jo. Kan polis trafic ada kat depan aku tu?).

2. Aku dah kerja. Ini juga satu fakta yang tak dapat di pertikaikan di mana-mana mahkamah

3. Aku sangat alergik seafood. ( azman, ko kene bagi hadiah la kat aku, sebab aku sangat jujur menjawab tag ini :D )

4. Aku baru balik dari Penang. Ini fakta ok?Tak tipu

5. Aku ada 2 ekor kucing yang mempunyai personaliti ( bole ke guna kat kucing?. Lantaklah.. aku nak guna jugak ) yang sangat berbeza. Ok! Fakta ini sangat menarik kerana akan di sertakan dengan buktinya sekali ( azman, aku rasa hadiah aku besar kot noh? :p )

6. Sekor kucing aku nama Shamel. Seekor kucing yang sangat bersopan santun, ayu, comel dan sangat manja


Shamel sedang tido dengan sangat comel dan manjanya. Muah!Muah!

7. Sekor lagi kucing aku nama Shamito, iaitu seekor kucing yang sangat hectic, hyperaktif, sedikit gila dan mempunyai tabiat tido yang sangat buruk. Tsk..tsk.. aku tak ajar dia tau?


Shamito tengah tido.Huwaaaaaaaa!!(pandangan dari atas.Sangat seksi kakakka)


Pandangan dari sisi kekekek


8. Sangat susah untuk mensnap pic dari angle ini ye? Fakta ni. Fakta.

Zzzz..kroh..kroh.. sila jangan kacau saya tido ye?


9. Aku tidak mendengar shamel atau shamito berdengkur ketika mensnap pic mereka sedang tido.

10. Aku nak pi solat asar jup. Pasni samung semula story mory ye?.Ini fakta!

11. Ok, aku samung taip entry ni setelah solat asar, mandi, solat maghrib, bagi kucing makan, masak, makan dan telan asam.

12. Masa aku kecik, aku suka gentel kain selimut hingga hancur semua bucu kain selimut aku. Oo.. tabiat ini di warisi oleh anak sedara aku yang comel. Sangat bahagia sebab ada pewaris. Fuh!

13. Masa darjah 3 berat aku 15 kg. Cikgu gelak kat aku dan cakap aku sama berat dengan ikan kat pasar. Sobb..sobb.. sampai ati cikgu kata kat saya... :(

14. Sekarang ni aku jawab entry ni sambil dengar lagu korea.. ottokajo..ottokajo..bla bla bla...

15. Pernah di nasihatkan oleh kawan-kawan sekelas a.k.a peminat- peminat untuk membatalkan cita - cita murni untuk masuk AF, kerana bimbang akan menjejaskan perkembangan industri muzik negara. Jadi.. terpaksalah cita -cita itu di campak ke dalam longkang!.Dunia ini tidak adil!!!

16. 23/11/2010 dan 26/11/2010 adalah the most unforgettable day in my life for dis year :) *senyum dan senyum lagi*. Err.. ada sesiapa muntah?

17. Telah menyambut besday pada 23/11/2010 dengan berdebar dan bahagia. Fakta atau auta?Sila jawab!

18. Mempunyai ketinggian sebanyak ( erk.. marah cikgu bahasa kat aku nanti ) 153 cm

19. Sangat suka makan mee dengan menggunakan chopstick.*Berlagak la tu*mee ke mana, chopstick ke mana. Haishh!..

20. Sangat terkesan dengan watak Alhena dalam buku Bunga Arianur dan menggunakan nama tersebut dalam blog ini. Fuh! tersangatlah fakta.

21. Juga sangat suka prosperity burger.Bole makan hari-hari tanpa pensan.. Yummyy!

22. Sangat suka western food. Tensen sebab masakan melayu/ siam / indon/ local banyak letak seafood tersembunyi ( belacan or udang kering dalam makanan )

23. Skang tengah selsema dan demam sebab alergik seafood. Tersalah makan sup sayur yang ada udang. Siyesli tak perasan dan sangat sedih sekarang ( nampak sangat lama betul nak siapkan entry ni ) dan baru sudah telan ubat. Lepas ni nak pensan n melepek.. huhu

24. Tak habis lagi belajar. Huwaaaaaaaaaa!!

25. Sangat gila perfume

26. I'm single but not available.. heheh :)



Yes!Dah habis 26 fakta pasal diri aku. Err.. azman, aku dah tag kat shamel n shamito tapi derang takmo jawab :(


p/s: En.Azman, sila jangan marah saya kerana lambat membalas tag ini. Sila pos hadiah yang paling besar utk saya ye?Sebab aku jawab lebih satu soklan...:P

2 comments:

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

lu tulis fakta nombor satu tu gua percaya..

tapi yang jo tulis tu gua tak berapa nak percaya sangat.. sebab kelembutan dia agak kasar bagi seorang perempuan.. keh3x..

tahniah kerana berjaya menjawab tag ini walaupun terpaksa .. hehehe

alhena said...

azman:

wei, fakta lain tu pun benar semuanya. apsal ko percaya fakta no 1 je? penat tau aku tulis :( huk huk