Monday, June 21, 2010

.: alahai syirah :.

Syirah, yang sangat bahagia apabila Mak Lang menghantar dan mengambilnya balik dari taska. Sebab, lepas balik, boleh ajak Mak Lang ke kedai dan mintak macam-macam..heheheh



Balik ke kampung bermakna aku akan membuat kerja-kerja seperti berikut :

a) makan, makan, makan dan makan lagi
b) masak, makan, makan masak
c) bergaduh dengan anak buah
d) membute, menonton cite korea n cite hantu dengan adik, kakak n anak buah

Syirah, anak buah aku yang paling kecik dan berusia 5 tahun. Kebetulan aku sakit gigi dan mengadu pada dia,



Aku : Adik, Mak Lang sakit gigi la

Syirah : Mak Lang sakit gigi ke? Syirah ada penyelesaian. Mak Lang jumpe dokor, cabut gigi Mak Lang, pahtu mitok ganti hok baru

Aku: Adik, doktor gigi ada jual gigi ke?

Syirah : Ada! * angguk dengan bersungguh2 dan mengedip2kan matanya*

Aku : *konpius*





p/s: Masih dalam mode rindu kampung halaman...

6 comments:

AJ Nismihan said...

budak2ni naif
cukup-cukup naif.

tapi kan, dalam naif mereka itu sebenarnya ada banyak perkara yang kita boleh ambik iktibar; dan belajar tentang hidup.

betul tak?

jo said...

waa...homesick la tu...balik kg memang best kan? tunggu raya la kang....

Ries Lee said...

barangkali gigi palsu yg dia maksudkan itu..hehe..

alhena said...

AJ:
you're rite :)


Jo:
lambat lagi nk balik kg. huhuhu :(



Ries Lee:
akak pun rasa macam tu jugak.huwaa!! :P

AJ Nismihan said...

Hai, lama senyap. So, dah settle down dengan new job, new environment and new stress? hehe wish you all the best and happiness with Allah's guide then :)

alhena said...

AJ:

sori, agak bz lately. Opis baru slow je plot nk bergerak hehe.Tapi dah terasa beberapa bahang. But it's ok. kalau hidup ni smooth je, tak mencabar la kan?

terima kasih atas wish yang sangat membahagiakan. aminn... :). Same goes to u